NIEUWE TARIEVEN Betaal slechts € 0,10 cent per maandelijks uniek contact Meer informatie

Type business notificaties en alerts

Bedrijven kunnen diverse type chatberichten via messaging kanalen versturen. De klanttevredenheid kan met de volgende opties al snel een flinke upgrade krijgen:

 • Ticket alerts

  Stuur alerts over tickets voor evenementen, zoals concerten, theater- of bioscoopbezoeken.

 • Reserveringsbevestigingen

  Stuur bevestigingen van een reservering voor o.a. hotelovernachtingen of autoverhuur.

 • Betalingsbevestigingen

  Stuur via WhatsApp notificaties van gemaakte en / of ontvangen transacties.

 • Bestelbevestiging

  Stuur bevestigingen van een onlangs geplaatste bestelling of leveringsupdate.

 • Finance updates

  Deel de up-to-date status van iemands persoonlijke financiële situatie en openstaande activiteiten.

 • Transport updates

  Stuur een update over een transport gerelateerde reservering. Van boarding passes tot treinkaarten.

WhatsApp Business notifications

Ticket alerts delen

Stuur uit service oogpunt een ticket update naar jouw doelgroep om hen op de hoogte te brengen van de laatste event ins en outs. Denk bijvoorbeeld aan het delen van de ticket bevestiging via WhatsApp of aan het ontvangen van een ticket notificatie tijdens het evenement zelf. Waar staan de langste rijen om een ijskoud biertje te halen? Waar is het rustig? Met een ticket alert kan de beste support altijd en overal worden geleverd.

 

WhatsApp Business notifications

Reserveringsbevestiging appen

Update de ontvanger via een messaging bericht over een gemaakte reservering. Is de hotelreservering geannuleerd, de ophaaltijd van de huurauto verlaat of de locatie veranderd? Het mooie van het sturen van een reserveringsbevestiging of -update via WhatsApp of een ander messaging kanaal is dat er gelijk een chatgesprek kan worden gestart. Zo wordt een reservering notificatie wellicht een chatconversatie.

WhatsApp Business notifications

Betalingsbevestiging sturen

In de e-commercemarkt is het een komen en gaan van bestellingen en betalingen. Doe er met een whatsappje een betaling notificatie uit, zodat de klant weet dat transactie is gelukt. Mochten er naar aanleiding van de order vragen zijn, dan kan er direct live support worden gegeven. P.s. Maar liefst 98% van de ontvangers opent zo’n betalingsbevestiging. Wel even iets anders dan de 30% bij e-mails. Think twice!

WhatsApp Business notifications

Bestelbevestiging binnen handbereik

‘We hebben ‘m ontvangen!’ Stuur een bestel notificatie via elk gewenst messaging kanaal en breng de klant op de hoogte. Overweeg zeker eens naar de mogelijkheden van WhatsApp media templates te kijken. Maak een customized order update eventueel aangevuld met een (product)afbeelding, leveringsinformatie en track & trace-code. Pure service!

WhatsApp Business notifications

Finance update in een appje

Over service gesproken, stuur klanten een up-to-date status van de persoonlijke financiële situatie. Staan er bepaalde facturen open of is een overboeking gelukt? Stuur een payment alert via een messaging kanaal. Vooral voor verzekeringsmaatschappijen en de bancaire sector kan een finance alert een interessante aanvulling voor de customer care zijn.

WhatsApp Business notifications

Deel een transport update 

Wat nu als een vluchtstatus verandert, een taxirit moet worden geannuleerd of de bagageband bekend is? Stuur er als vervoersbedrijf een transport alert uit, denk met de reiziger waar mogelijk mee en maak van een notificatie een persoonlijke chatconversatie. Alle systemen praten met elkaar en maken zo geautomatiseerde transport updates mogelijk.

WhatsApp Business notifications

Business notificaties en alerts via WhatsApp

Wat jij als bedrijf ook te melden hebt, notificaties via WhatsApp deel jij vingervlug met de achterban. Het enige wat nodig is, is een opt-in van de klant. Zodra deze akkoord is, kunnen er via WhatsApp Business Message templates bestel-, betalingsbevestigingen of finance updates worden geappt. Reageert de klant, dan opent er automatisch een customer care-venster. Binnen dit interactieve scherm kan er kosteloos met de klant worden ge(chit)chat. Weet wel dat WhatsApp na 24 uur chatkosten gaat rekenen.

 • Omoda logo wit
 • Picnic logo donker
 • Technische Unie logo wit

Aan de slag met outbound messaging

Wil jij meer informatie ontvangen over business notificaties en alerts of ben jij nieuwsgierig welke toepassingen bij jouw bedrijfsdoelstellingen of werkprocessen passen? Vraag dan een demo aan of neem contact met ons op.

{{ showError(errors.items, 'step', '') }}

Vraag een gratis demo aan

Je zit nergens aan vast.

Voor we het vergeten...

Nog wat details en we zijn good to go.

Thank you!

We will call you within two working days to schedule a personal demonstration.
Can't pick up the phone? No worries, we'll send you an email!

Go home