NIEUWE TARIEVEN Betaal slechts € 0,10 cent per maandelijks uniek contact Meer informatie
Google's business messages saysimple

Makkelijk contact opnemen via Google Business Messaging

Grote kans dat jij als bedrijf al een Google My Business-account hebt. Zoeken klanten jouw bedrijf online dan zien zij een bedrijfsprofiel inclusief o.a. locatie, telefoonnummer en openingstijden. Inmiddels kan er met Google business messaging vanuit hetzelfde scherm rechtstreeks vanuit de zoekresultaten, Google Maps en Google Search-app een conversatie worden gestart.

Google’s Business Messages

Google’s Business Messages voor krachtige klantenservice

Til jouw klantenservice met Google chat messaging naar een scorekaart vol negens en tienen. Dat zit ‘m in het jezelf als bedrijf 24/7 openstellen voor klantvragen, en in het showen van scrollbare carrousels van foto’s, reviews en aanbiedingen. Agents kunnen met Google chat berichten de beste support bieden, persoonlijke tips geven en zelfs producten verkopen.

Functionaliteiten van Google Business Messaging

‘s Werelds grootste zoekmachine Google ontwikkelt continu nieuwe functionaliteiten voor Google business messaging om klantinteracties nog sneller, efficiënter en persoonlijker te maken. Denk aan features als:

 • Welkomstberichten

  Stel een automatische, persoonlijke begroeting op, zodra er per chat contact wordt opgenomen. ‘Hi, welkom bij (naam bedrijf). Waar kan ik je bij helpen?’

 • Quick replies

  Met Google's Business Messages kunnen consumenten zelf een bericht typen of gebruik maken van quick replies door op een knop met kant-en-klaar antwoorden klikken.

 • Product carousels

  Voeg een carrousel aan producten of diensten in het chatvenster toe. Een laagdrempelige manier voor klanten om met jouw business (verder) te ontdekken.

 • Vlotte overdracht van chatbot naar mens

  De klantenservice kan van geautomatiseerde antwoorden soepel naar een agent switchen zonder dat dit storend voor de klant is.

 • Proactieve notificaties

  Ga in gesprek met klanten door proactief pushnotificaties te versturen. Stuur hen puur uit service oogpunt extra informatie, updates of reminders.

 • Verrijk de nazorg

  Houd klanten up-to-date over wanneer de bezorger er is, en maak het plannen van afspraken of het plaatsen van orders via RCS SMS Messaging in een click mogelijk.

Google's Business Messages

Minder bellen is sneller (en goedkoper)

Google business messaging routeert klanten zo dat er via een ‘contact opnemen’-chatbutton makkelijk contact kan worden opgenomen. Aangezien 75% van de consumenten de voorkeur geeft aan privéchats in plaats van het traditionele bellen, zal het aantal inkomende telefoongesprekken flink afnemen. Daarbij verlopen chatgesprekken efficiënter, sneller en goedkoper, en zorgen ze voor een hogere klanttevredenheidsscore.

Google’s Business Messages

Google business messaging voor vingervlugge reacties

De chatfunctie van Google My Business stimuleert bedrijven om binnen 24 uur de klant van een antwoord te voorzien. Dit om klanttevredenheid- en betrokkenheid positief te beïnvloeden. Kunnen bedrijven deze supersnelle support niet garanderen, dan zal Google business messaging worden gedeactiveerd. Alles voor de beste service!

Zo start je met Google’s Business Messages

Wereldwijd wordt Google 3,5 miljard keer per dag gebruikt. Het is dan ook een slimme zet om als bedrijf via dit mobiele chat kanaal bereikbaar te zijn. Met behulp van de Google My Business-connector kunnen klanten vanuit de zoekresultaten in Google Maps en Google Search rechtstreeks vragen stellen. Dit gaat als volgt:

 • Voeg de button ‘Contact ons’ toe aan het Google My Business-account.
 • Consumenten komen in hun mobiele zoektocht uit bij bedrijf ‘X’ waar zij op de ‘contact ons’-button klikken.
 • Alle berichten die via Google chat messaging binnenkomen, kunnen centraal vanuit de Saysimple Messaging module worden gemanaged. Eén team inbox, waarmee altijd, overal en via ieder kanaal snel de gewenste service kan worden geleverd.
 • Ondertussen opent de SMS-app van de consument.
 • Let’s get social!

Manage alle kanalen vanuit één centrale inbox

Met het SaySimple Messaging platform kan jij altijd en overal de klant te woord staan zonder continu tussen chatvensters te hoeven schakelen. Alle messaging kanalen in één gebruiksvriendelijke omgeving. Creëer complete klantprofielen, personaliseer chatgesprekken, optimaliseer chatbots en verscherp het workforce management. Het resultaat? Klantenservice die voor goud gaat!

 • Omoda logo wit

Aan de slag met Google Business Messaging

Google Business Messaging is een gloednieuw messaging kanaal. Haal al het potentieel eruit door er juist nu al mee te beginnen. Kies daarbij niet alleen voor Google Business Messaging, maar juist voor een sterke messaging blend. Connect met ons Saysimple Messaging platform om 24/7 daar te zijn waar de always on-klant zich op z’n gemak voelt.

{{ showError(errors.items, 'step', '') }}

Vraag een gratis demo aan

Je zit nergens aan vast.

Voor we het vergeten...

Nog wat details en we zijn good to go.

Thank you!

We will call you within two working days to schedule a personal demonstration.
Can't pick up the phone? No worries, we'll send you an email!

Go home