NIEUWE TARIEVEN Betaal slechts € 0,10 cent per maandelijks uniek contact Meer informatie

Snel solliciteren via WhatsApp

Hoe jij als recruiter of HR-medewerker de drempel om te solliciteren zo laag mogelijk kan maken? Maak solliciteren via WhatsApp mogelijk. Een kanaal waar potentiële kandidaten dagelijks actief zijn, en dat eenvoudig aan het ATS – Applicant Tracking System – is te koppelen. Solliciteren via een WhatsApp-vragenlijst tot het in emoji’s uiten van karaktereigenschappen, er zijn tal van aantrekkelijke opties.

Recruitment chatbot maakt solliciteren leuker

Waar het vaak voor veel (jonge) mensen een ‘ding’ is om via de traditionele kanalen een motivatiebrief en CV te sturen, neemt de HR chatbot die tijdrovende rompslomp weg. Door als HR of recruiter solliciteren via WhatsApp mogelijk te maken, kan de kandidaat waar en wanneer het ‘m uitkomt solliciteren. En het mooie van dit messaging kanaal is, is dat het niet leeftijdsgebonden is. Elke generatie heeft deze populaire chatapp omarmt.

Recruitment chatbot: kandidaten vinden in vier stappen

Stap 1: Bepaal wie jij zoekt
Stap 2: Selecteer het gewenste kanaal
Stap 3: Implementeer de human resource chatbot
Stap 4: Contact talenten
Stap 1: Bepaal wie jij zoekt

Stap 1: Bepaal wie jij zoekt

Ga na op welke criteria (werkervaring, woonplaats, leeftijd) er moet worden gezocht. Op basis hiervan wordt het script van de recruitment chatbot gemaakt.

Stap 2: Selecteer het gewenste kanaal

Stap 2: Selecteer het gewenste kanaal

Steeds meer bedrijven kiezen voor de moderne manier van solliciteren. Waar dat ‘m in zit? Onder andere omdat de HR chatbot kanaal onafhankelijk is te implementeren.

Stap 3: Implementeer de human resource chatbot

Stap 3: Implementeer de human resource chatbot

Het ontwikkelen van een recruitment chatbot is één, maar weet de doelgroep die jij voor ogen hebt dit ook? Bij Saysimple brainstormen wij graag over creatieve wervingscampagnes om dit voor elkaar te krijgen.

Stap 4: Contact talenten

Stap 4: Contact talenten

Heeft de kandidaat de stappen in de HR chatbot doorlopen? Via de beveiligde, AVG-proof omgeving zijn de persoonsgegevens in te zien. Aangezien recruiten een mensenvak is, kan HR / recruitment het vanaf hier van de WhatsApp bot overnemen.

Koppel klantdata aan ATS 

De output van de recruitment chatbot is met behulp van een API aan het ATS – Applicant Tracking System – te matchen. Zo kunnen kandidaatsprofielen eenvoudig in een veilige AVG-proof omgeving worden verrijkt.

WhatSub? Subway kiest voor solliciteren via WhatsApp

Sandwichketen Subway heeft een creatieve messaging wervingscampagne opgezet, waarbij jongeren via een WhatsApp bot in emojitaal kunnen solliciteren voor de functie sandwichmaker. In zes vragen wordt een helder klantprofiel opgebouwd. ‘Omschrijf jouw karakter met een Sub (broodje) belegd met emoji’s.’ Matchen de antwoorden met het functieprofiel, dan is het groen licht en neemt HR de regie over. Moderne technologie die solliciteren leuker en sneller maakt.

Lees meer over het succes van Subway >

Meer weten over de Saysimple recruitment chatbot?

Zou jij ook de zoektocht naar en intake van geschikte kandidaten uit handen willen geven aan een recruitment chatbot? Vraag vrijblijvend een demo aan of neem contact op met één van onze HR chatbot experts.

{{ showError(errors.items, 'step', '') }}

Vraag een gratis demo aan

Je zit nergens aan vast.

Voor we het vergeten...

Nog wat details en we zijn good to go.

Thank you!

We will call you within two working days to schedule a personal demonstration.
Can't pick up the phone? No worries, we'll send you an email!

Go home