Saysimple:
hét Trengo alternatief!

Hét alternatief voor Trengo chat- en klantenservicesoftware. Met Saysimple heb je een gecentraliseerd en veilig platform om WhatsApp professioneel in te zetten voor klantenservice, sales en marketing. Bundel al je communicatie kanalen (WhatsApp, Instagram DM, Livechat, Facebook Messenger, Email en meer) in één inbox voor meerdere gebruikers. Vraag nu een gratis demo aan en ervaar het zelf.

Saysimple WhatsApp inbox

TEVREDEN KLANTEN

Dit zeggen onze klanten

Meer dan 500 bedrijven gebruiken Saysimple om hun communicatiestromen efficiënter in te richten.

Narek Grigoryan

Volvo Nieuwenhuijse

Door de IDAS integratie in het Saysimple platform weten we direct bij welke vestiging een klant hoort en wat hun NAW-gegevens zijn. Zo sturen we vragen meteen naar de juiste collega, halen autogegevens op en helpen klanten efficiënter op afstand.

Niels van de Werken

BMN Bouwmaterialen

Met de implementatie van smart routing wordt de werklast automatisch verdeeld over onze locaties. Hierdoor is het niet meer nodig om een ​​extra medewerker in dienst te nemen. Een gunstige kostenbesparing.

Danielle Stam

STAM Renault

Binnen Stam Renault zetten we Saysimple in voor het beheren van al ons WhatsApp klantcontact, van afspraakbevestigingen tot statusupdates en herinneringen. Dit bespaart ons tijd, vermindert telefoontjes en verhoogt de klanttevredenheid.

Meer dan 500 bedrijven gebruiken Saysimple

SAYSIMPLE

Meer informatie over Saysimple?

Wil je ontdekken hoe Saysimple kan bijdragen aan het bereiken van jouw doelen? Vraag nu een gratis demo aan.

Messaging statistieken en KPI's
Saysimple marketplace
Saysimple multichannel inbox